Facebook hozzászólás
1 007

Pehelykönnyű túróspite

Nagyszerű túrós pitét készítettünk a mai gulyás vagy zöldséges ragu mellé. Almás töltelékkel is variálható, az alap kelt tészta pedig kifliként is összegyúrható.

Kép: életforma archív

Hozzávalók:
Tésztához
:

  • 35 dkg liszt,
  • 15 dkg vaj vagy margarin,
  • 4 tojás,
  • 3 dkg élesztő,
  • egy kevés tej

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró,
  • 20 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • citrom reszelt héja,

Elkészítés:
Habosra keverjük a vajat, vagy margarint a tojások sárgájával, hozzáadjuk a kevés tejben megkelesztett élesztőt, a lisztet, meg a csipet sót és könnyű lágy tésztát dagasztunk. Két részre osztjuk, és az egyikkel (lappá kinyújtva) kibélelünk egy közepes tepsit. Rásimítjuk a tölteléket, amelyhez az áttört túrót simára kevertünk a cukorral, vaníliás cukorral a citrom reszelt héjával, majd beletesszük a mazsolát és óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Rátesszük a kinyújtott tésztalap másik felét és megkenjük tojással a tetejét, egy kicsit villával megszurkáljuk. Kb.1órát pihentetjük, majd forró sütőbe toljuk és mérsékelt lángon megsütjük. Porcukorral meghintve felszeletelés után tálaljuk.

Tipp: A töltelék lehet megdinsztelt alma vagy kimagozott meggy is.(A habbá vert tojás fehérjét ugyanúgy hozzá tehetjük.) A kelt tésztából mákos, gesztenyés, diós, lekváros kifliket, buktákat is süthetünk



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!