Pestós csirke, a 30 perces ebéd
Több klassz dolog is van ebben az ételben, nyilván mindenki mást tart a jóságok közül fontosnak benne. Maga a pesto, ami az egyik legnagyobb királyság kerek e földön. Egyszerűség. Ha nem idegenkedsz a bolti pestótól, azzal is csinálhatod, és akkor a húson és a kis üveg pestón kívül másra alig van szükséged. Gyorsaság. Esküszöm, fél óra alatt elkészülhet. Finomság. Mert mi tagadás, a sok pozitívuma mellett ez a kaja még jó is.
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg csirkemell filé
2 csomag mozzarella
a., 1 kis üveg készen vásárolt pesto
b., 1 nagy marék bazsalikom (megmosva, megszárítva)
1,5 dl jó minőségű olívaolaj
5 dkg fenyőmag (száraz serpenyőben kicsit megpirítva)
8-10 dkg reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A pesto hozzávalóit egy késes betétű aprítóba tesszük, és krémesre turmixoljuk-pörgetjük. Vagy használjuk az üvegeset.
A csirkét tenyérnyi szeletekre vágjuk, igyekezzünk lapos szeleteket alakítani belőle. Egy tűzálló tálba tegyünk egy evőkanállal a pestóból, kenjük szét az edény alján, majd fektessük az edénybe a húsokat. A maradékkal kenjük meg a szeleteket, jusson mindenhová, majd karikázzuk rá a mozzarellát.
180 fokos sütőben 30 perc alatt süssük készre. Párolt rizzsel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.