Pikáns kukoricás krémleves
Gyors, egészséges és pikáns. Kell-e ennél több egy isteni krémleveshez? Nálunk a böjti időszak kedvence, heti szinten készül a terített asztalra.
Hozzávalók:
- 40 deka kukorica (konzerv)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 deka margarin
- 4 deci zöldségleves lé (leveskockából)
- 1 deci növényi tejszín
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A margarinon megpirítjuk a hagymát, beletesszük a kukoricát, és felöntjük a zöldséglével. Felforraljuk, és kb 2o perc főzés után összeturmixoljuk.. A tejszínt kikeverjük a kukorica keményítővel, és a levest közepes lángon besűrítjük vele. Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk. A citromlével tetszés szerint ízesítjük, ettől lesz igazán pikáns.
A böjti burgonyalevest kóstoltad már? Emlékeztetőül küldjük a receptet!
Hozzászólás zárolva.