Hozzávalók két főre:
Tészta:
200 g liszt
2 db tojás
2 g só
5 g olívaolaj
Paprikakrém:
3 db kápia paprika
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 kiskanál Tabasco
1 dl száraz fehér bor
5 dl alaplé
1 ág rozmaring
petrezselyemlevél
Szűzérme:
50 dkg sertésszűz
só
bors
kakukkfű
borsikafű
kevés dijoni mustár
olívaolaj
Elkészítés:
Elkészítem a tésztát az alapanyagokból, összegyúrom és folpackba tekerve pihentetem kb. 30 percig a hűtőben, míg elkészítem az étel többi részét.
Összekeverem a friss fűszereket: só,bors, kakukkfű, borsikafű, és mozsárban összetöröm őket. Kiterítem egy tányérra. A szűzérmét megtisztítom, lehártyázom, majd vékonyan bekenem a mustárral, hogy mindenhol fedje be a húst. Megforgatom a fűszeres keverékben.
A serpenyőben olívaolajat hevítek, a húsra kérget sütök, és kiveszem.
A serpenyőbe beleöntöm a fehér bort,és amikor a nagy része elforrt, beleszórom az apróra vágott rozmaring leveleket és a fokhagymát. Hozzáadom a paradicsomsűrítményt, kicsit lepirítom. Felöntöm az alaplével, majd jól elkeverem. Belehelyezem a húst, és 12-15 percig párolom benne. Közben érdemes forgatni, locsolgatni a húst.
Kiveszem a húst, és a szószt a sült kápia paprikával összeturmixolom. Ha kell, még ízesítem.
Visszaöntöm a serpenyőbe a szószt, és további 10 percig a hússal együtt főzöm.
Közben vizet forralok és kifőzöm a kinyújtott, felcsíkozott tésztát. (tésztagéppel 6-osig szoktam nyújtani)
Ha letelt a 10 perces párolási idő, a húst 5-8 percig pihentetem.
A szószhoz hozzáteszek egy kis evőkanál Tabascot, valamint a felaprított petrezselyemlevelet. Egy kis szószt félreteszek a tálaláshoz, a maradékot pedig összekeverem a kifőtt tésztával.
Tálalásnál a tésztára helyezem a szeletekre vágott húst, majd a félretett szósszal kicsit meglocsolom.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.