Facebook hozzászólás
318

Pikáns sárgadinnyekockák – most tedd el télire!

Nincs is üdítőbb élvezet ebben a rekkenő hőségben, mint egy jól behűtött sárgadinnye. Ám hogy télen se hiányozzék az íze, most pikáns fűszerezéssel elraktározhatjuk télire. Húsok mellé kiváló!

Télen is jól fog esni Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 2 nagy (darabonként 2,5 kg-os) sárgadinnye,
  • 1 liter víz,
  • 1,5 deci ecetesszencia,
  • 1 kg cukor,
  • 2 fahéj,
  • 20 deka gyömbérgyökér,
  • 6 darab szegfűszeg.

Elkészítés:
A dinnyéket negyedekbe vágjuk, a magját kiszedjük, meghámozzuk és kockákra vágjuk. Az ecetesszenciát, a vizet, a cukrot, a fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget felfőzzük. Forrón ráöntjük a dinnyekockákra és lefedve három napig állni hagyjuk. Utána leöntjük róla a levet, kivesszük a szegfűszeget és a gyömbért.

A dinnyedarabokat kis üvegekbe tesszük. Minden üvegbe teszünk egy kis darab fahéjat. A levet újra főzzük 10 percig és mikor már kihűlt, a dinnyedarabokra öntjük, és az üvegeket lezárjuk. Hűvös helyen tárolva 2-3 hónapig is eláll. Jól illik a grillezett húsok mellé.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!