Pirított polenta kockák mediterrán raguval
Egy kis kukoricadarából és zöldségekből remek ételt készíthetünk, tehetjük mindezt úgy, hogy bárki fogyaszthatja, aki tej-, glutén- és/vagy cukormentes diétát tart.
Hozzávalók:
20 dkg kukoricadara
só, bors
növényi margarin
2 cukkini
1 padlizsán
3 paradicsom
1 mokkás kanál provance-i fűszer
2 dl rizstejszín
Elkésztítés:
Felforralunk fél liter vizet, majd beleszórjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön kb. 25-30 percig főzzük. Ha megpuhult a dara, lehúzzuk a tűzről, tálba tesszük és állni hagyjuk. Amikor kihűlt és visszakeményedett, kivesszük a tálból, és felkockázzuk. Serpenyőben kevés növényi margarinon mindkét felét megpirítjuk.
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és felszeleteljük. Felforrósítjuk az olajat és kb. 10 percig pirítjuk benne a zöldségeket, majd megszórjuk provance-i fűszerrel, sóval, borssal. Ízlés szerint kevés paradicsompürét is keverhetünk bele. Amikor megpuhultak, beleöntjük a rizstejszínt, kiforraljuk és a polenta kockákra öntjük.
Hozzászólás zárolva.