Pizzakészítés otthon
A pizza alapja egyszerű kenyértészta, és mint ilyen, az emberiség egyik legősibb étele. Különböző területeken más-más formában öltött testet, de a laposkenyér az alap, melyről szó esik már Vergilius egyik művében is, Krisztus előtt 20-ban.
Alap recept 2 db 30 cm-es pizzához
3 dl langyos víz
3 evőkanál olívaolaj
50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő (vagy 7 gr szárított)
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, alaposan kidolgozzuk, hogy sima, rugalmas legyen, majd egy órát kelesztjük langyos helyen. Ha kétszeresére kelt, újra átgyúrjuk, két darabra vágjuk, és kör alakúra nyújtjuk.
Megkenjük a kiválasztott pizza szósszal, feltesszük rá a kiválasztott feltéteket, és a sütőnk legmagasabb fokozatán kb. 15 perc alatt megsütjük.
Hozzászólás zárolva.