Pulykás rakott karfiol sütőtökkel és quinoával
A rakott karfiol már önmagában is finom, de némi quinoával megbolondítva még egészséges is. Ez a gabonaféle kicsit hasonlít a rizshez, kicsit a kuszkuszhoz, de azoknál sokkal finomabb. Pulykahússal pedig még istenibb lesz a rakott karfiol.
A rakott karfiol általában rizzsel készül, de bátran próbáljunk ki más, egészségesebb gabonákat is. Itt van például a quinoa, melyet rendkivül sokféleképpen fel lehet használni. Remek kiegészítője lehet a rakott ételeknek is, de jól alkalmazható salátába, húsok mellé körteként is vagy zöldségekkel vegyítve önálló fogásként. Aztán itt van a sütőtök is, amit szintén számtalan módon el lehet készíteni. Karfiollal és némi pulykahúsival pedig csodás lesz.
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 50 dkg darált pulykahús
- 25 dkg quinoa
- 40 dkg sütőtök
- 4 dl tejföl
- 1 tojás
- 20 dkg reszelt sajt
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- friss kakukkfű, frissen őrölt szerecsendió
- olívaolaj
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és kevés vízben puhára főzzük, majd félretesszük. A sütőtököt falatnyi kockára vágjuk, és azt is puhára pároljuk. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát, fokhagymát, néhányszor átkeverjük, és hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, készre pároljuk. A quinoát kétszer annyi vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük. Egy kiolajozott jénai aljára tesszük a quinoát, rátesszük a sütőtököt, a húst, és végül a karfiolt. A tejfölt összekeverjük a tojással, sóval, borssal, szerecsendióval, és a karfiolra öntjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.
Még több rakottas:
Hozzászólás zárolva.