Raffaello desszert házilag
Nagyon szeretem a Raffaellót, és egészen biztosan nem lehet száz százalékig leutánozni az eredetit otthoni körülmények között, de egy a változat azért megér egy próbát.
Hozzávalók:
1,5 dl víz
20 dkg cukor
25 dkg vaj
4 csomag kókuszreszelék
25 dkg sovány tejpor
mandula vagy mogyoró a közepébe
Elkészítés:
A vizet felforraljuk, a cukorral szirupot főzünk. Forrón belekeverjük a margarint, majd félretesszük hülni. Ezután keverjük bele a három csomag kókuszreszeléket és a sovány tejport. Alaposan eldolgozzuk a masszát, ha szükséges, hűtőben kicsit lehűtjük. Gombócokat formálunk belőle, közepükbe mandulát vagy mogyorót nyomunk, végül pedig a negyedik csomag kókuszreszeléket felhasználjuk, belehempergetve a golyóbisokat.
Hozzászólás zárolva.