Facebook hozzászólás
755

Ragacsos lime-os sült csirke

Nemcsak szép, de nagyon finom is. Ezzel az egyszerű csirkesülttel garantáltan lenyűgözheted a vacsoravendégeket! Igazi pikáns, fűszeres különlegesség!

Hozzávalók
(4 személyre)
● egy nagyobb (kb. 2 kilós) csirke
● 4 lime
● 8 gerezd fokhagyma
● 1 chili
● egy nagyobb darab gyömbér
(kb. 5–7 centis)
● kevés korianderszár
● 2 evőkanál lágy barna cukor
● 1 evőkanál halszósz
● a tálaláshoz: kígyóuborka szeletelve, metélt zöldhagyma és korianderlevelek

Elkészítése
Melegítsük a sütőt 190 fokosra (légkeveréses sütő esetében 170 fok, gázsütőnél 5-ös fokozat).
A chilit vágjuk apróra (a magjait távolítsuk el), 4 fokhagymagerezdet aprítsunk fel, a többit hagyjuk egészben. A lime-ok levét facsarjuk ki egy tálba, a lime-okat pedig tegyük a csirkébe az egész fokhagymákkal, a chili felével, a gyömbér felével és a korianderszárakkal együtt. Helyezzük a csirkét egy tepsibe, és süssük egy órán át.
Amíg a csirke a sütőben van, készítsük el a ragacsos bevonatot. A maradék fokhagymát, chilit, gyömbért, barna cukrot és halszószt tegyük a lime-lébe, és botmixerrel egyenletesre keverjük kis. A keveréket öntsük át egy kis serpenyőbe, és melegítsük addig, amíg elég sűrűvé válik ahhoz, hogy bevonjuk vele a húst.
Amikor a csirke már egy órája sül, öntsünk egy kis vizet a tepsi aljára. Öntsük a csirkére a máz felét, és tegyük vissza sülni újabb 45 perce. Ha túl gyorsan barnulna a hús, fedjük le fóliával. Ha megsült, emeljük ki a sütőből.
A tepsiben felgyűlt levet a máz maradékával öntsük át egy kisebb lábosba. Hevítsük lassan forrásig, kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá cukrot vagy halszószt. A csirkét ezzel a mázzal leöntve, kígyóuborkával, zöldhagymával és korianderlevelekkel tálaljuk.

                                                                             BORAJÁNLÓ

Katona FLÖRT – IRSAI OLIVÉR – száraz fehérbor

Balatonbogláron készült roppant illatos, parfümös irsait ajánlunk ehhez az ételhez. Könnyű, friss száraz fehérbor, finom savakkal, az irsaitól megszokott, közepes testtel. A bor gyümölcsössége, citrusossága roppant mód passzol a lime-os, pikáns fehér húshoz. A fanyar és gyümölcsös ízek jól párosulnak, kiegészítve a hús egyszerűségét!

Próbálják ki!

Információk:
Fajta: Irsai Olivér 100%
Évjárat: 2013
Termőhely: Balatonboglári Borvidék
Érlelés: reduktív
Alkohol: 12% vol
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12 Celsius-fok
Ajánlott fogyasztói ár: 800 Ft
További információ: www.katonaborhaz.hu

 

Életforma-tippek

Aki szereti megadni a módját a borivásnak, annak egy szép boros szettet ajánlunk. A dekoratív tárolódobozban van egy bortartó, egy cseppfogó gyűrű, egy kitöltő, egy dugóhúzó, egy csomagolásbontó, két dugó és egy hőmérő. Az ára 7.990 forint.

Borozáshoz még sok más egyéb dolgot is találhatsz az Életforma Shopban!

További Életforma-receptek itt!


Érdekes vásárlói elemzések

és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!