Facebook hozzászólás

NYÁRI ÍZEK

Rakott cukkini, avagy ahogy Csaba szereti

Eredetileg rakott káposzta miatt indult ki a konyhába, de azután meglátta a készletet, és lefordította cukkinire… Ó, és milyen jól is tette! Na, ez egy tényleg csábítóan át ízig-vérig nyári ebéd vagy vacsora! Próbáljuk ki!

Rakott cukkini, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

Elkészítés:

A cukkinit hosszában félbevágjuk, a magrészét eltávolítjuk, a húsát pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük, aztán egy teáskanál sóval és féldeci fehérborecettel alaposan beforgatjuk, meggyömiszköljük, és legalább egy éjszakán át pihentetjük.

Elkészítjük a párolt rizst, amit egy kis darab babérlevéllel ízesítünk. A vöröshagymát, a bacont felaprítjuk, és együtt üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a darált húst.

Amikor a hús elvesztette nyers színét – kicsit lepirult – megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadunk két gerezd zúzott fokhagymát, meghintjük fűszerpaprikával, majoránnával, és kaporral fűszerezzük, aztán vízzel felöntve, pörkölt módján jó 30 percig főzzük.

Garnélával töltött toscan cukkini

Garnélával töltött toscan cukkini, Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu
Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu

Toscanaból hoztam haza kerek cukkiniket, egy igazán finom garnélás töltelékkel megtöltve, egészben sütve készítettem el. Akár ebédre, akár vacsorára egy pohár fehérborral leöblítve kiváló választás. Pammer Lívi ezúttal is nagyszerűt alkotott!

A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk, majd a darálthúsos raguhoz adjuk, és még egy 5-10 percig forraljuk, annyira, hogy csak egy kevés leve (a pörköltnél kevesebb) maradjon, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a kész rizst.

Egy 32 centis tepsit kiolajozunk, meghintjük zsemlemorzsával, aztán egyenletesen elosztjuk benne a cukkini felét, amit előzőleg alaposan kinyomkodtunk, hogy minél kevesebb leve legyen, aztán megkenjük 4-5 kanál tejföllel.

Ezután ráborítjuk a rizses-húsos ragut, szintén egységesen eloszlatjuk, majd a maradék jól kinyomkodott cukkinivel befedjük. Befejezésként a maradék tejföllel vastagon lekenjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 40-50 perc alatt szépen egybesütjük. Tálaláskor plusz tejfölt kínálunk mellé.

Jó étvágyat kíván hozzá az őrülten jó ételek blogmestere!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Bacilusűző vitaminok az ősz patikájából

Iskola- és óvodakezdés, ködös reggelek, esős, nyirkos napok. Sokaknál ez egyet jelent a náthával, köhögéssel,…

Nagyon jó a “vénasszonyok nyara”, de…

Front egészen a jövő hét elejéig nem érkezik, tovább folytatódik tehát a vénasszonyok nyara. Reggelente többfelé…
1 / 1 500

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 153

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!