Facebook hozzászólás
804

Rántásos rétes

A gasztroszerkesztő életében is eljön időnként a pillanat, amikor a klasszikus viccel szólva így hümmög magában: no, ezt már nem gondoltam volna! Bevallom, még soha nem hallottam a rántásos rétesről, de ki fogom próbálni.

Rántásos rétes, Kép: Fajcsák Sándorné
Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók:
5 dkg liszt
8 dkg vaj
30 dkg liszt
2 dl tejföl
1 db tojás
csipet só
olvasztott zsír

Elkészítés:
A lisztből és a vajból világos világos rántást készítünk, amit hagyunk kihűlni. 30 dkg lisztet, 2 dl tejfölt, 1 egész tojást, csipetnyi sót összegyúrunk, majd vékonyra kisodorjuk. Erre rákenjük a hideg rántást, és mint a bejglit, összegöngyöljük. Ezután fél órát állni hagyjuk, majd 6 részre osztjuk. Minden részt vékonyra kinyújtunk, és megkenjük olvasztott zsírral. A tészták szélére tetszés szerinti tölteléket teszünk, majd összehajtogatjuk, s 180 fokon kisütjük. Kihűlés után szeleteljük, porcukorral megszórjuk.

 

 

 

Darált húsos rétes
Nemcsak rántásos, de darált húsos rétes is készül, amint azt receptjeink között láthatjátok. Hogy ne kelljen keresgélni, itt is megmutatjuk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!