Rántott camembert sangriás kék áfonya mártással, rozmaringos rizzsel
Áfonyaszósz és gyömbér – az angolszász karácsonyi konyha fontos ízei. De a magyar ízléstől sem áll távol. Finom, húsmentes ételt ajánlunk!
Hozzávalók:
1 kerek camembert sajt
10 dkg liszt
2 egész tojás
10 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
áfonyamártás:
5 dkg kék áfonya (vagy 1 csomag fagyasztva szárított kék áfonya csemege)
1 egész citrom
édesítőszer vagy méz ízlés szerint
csipet só
1 dkg étkezési keményítő
1 dl sangria
csipetnyi gyömbér
körethez:
25 dkg rizs
ízlés szerint só
szárított rozmaring
Elkészítés:
A sajtot ketté vágjuk és bepanírozzuk, majd félre rakjuk. A rizshez fél liter vizet felforralunk, belerakjuk a rizst, majd sóval és rozmaringgal ízesítjük, készre pároljuk. Az áfonyát 3 dl vízben feltesszük főni és ízlés szerint ízesítjük a citrommal és a gyömbérrel. Ha az áfonya megpuhult és a színét is kiengedte, akkor a kevés hideg vízben elkevert keményítővel addig sűrítjük míg mártás állagúvá válik. Hozzáadunk 1 dl sangriát és tovább forraljuk még legalább 5 percig. Ha a mártás elkészült forró olajban kisütjük az előzőleg bepanírozott camembert darabokat. A mártást a tányéron a sajt köré öntjük, vagy egy külön kis tálkában is kínálhatjuk mellé.
A recept forrása: Bálint Cseppek
Hozzászólás zárolva.