Részeges túrós zabpalacsinta
Amikor egy hagyományos túrós palacsinta mellé egy zseniális ötlet nyomán tojáslikőr sodó kerül, na, az maga a mennyország.
Hozzávalók a palacsintához (kb. 5-6 db):
20 dkg zabliszt,
2 dl tej,
2 dl szódavíz,
2 db tojás,
1 csipet só,
0,5 dl olaj + egy kevés a sütéshez
Töltelékhez:
250 g túró,
2 dl tejföl,
1 citrom,
édesítés ízlés szerint,
0,5 cm vanília rúd, vagy 1 mk vanília aroma
Tojáslikőrös sodó:
1 tasak vaníliás pudingpor,
500 dl tej,
200 g tojáslikőr
Díszítéshez: édesítőszer, 1 citrom héja
Hozzávalók:
A palacsintához a hozzávalókat összekeverem, rúdmixerrel szoktam még az egészet tökéletesen homogénná keverni. Hagyom állni kb. 20 percet, majd szokásosan serpenyőben kisütöm.
A sodóhoz egy nagyon kevés tejben a pudingport elkeverem, a többi tejet felforralom, majd folyamatos keverés mellett hozzácsorgatom a pudingos keveréket. Folyamatos keverés mellett besűrítem. Hagyom langyosra hűlni, majd újra átkeverem és hozzáöntöm a tojáslikőrt és rúdmixerrel összekeverem, hogy teljesen sima öntetet kapjak. Nem használtam hozzá plusz édesítést, mert a tojáslikőr is édes, de amennyiben szeretnél, akkor tehetsz.
A töltelékhez amennyiben a túró nagy darabokból áll, akkor egy szűrőn áttöröm, majd hozzákeverem a tejfölt, a vanília rúd kikapart magjait, az édesítést és belereszelem a citrom héját is, majd a citrom levét is kinyomom.
Megtöltöm a palacsintákat, tálalom a sodóval, végül a tetejét édesítővel megszórom és a citrom hosszúra reszelt héjával díszítem.
Kata többi receptje itt található.
Hozzászólás zárolva.