Facebook hozzászólás

Retró lecsós szelet a heti pörgés után

Végre itthon vagyunk, itt a hétvége, de szinte tök üres a hűtő. A fagyasztóból kiveszünk 3 zacsi karajt, majd nekiállok egy gyors főzésnek. A konyhában bekapcsolom a zenét, kibontok egy világbajnok sört – amit Viktor fiacskámmal együtt főztünk. Hiába, egri húsimádó barátunk tud élni! Na, lássunk hozzá mi is!

Lecsós sertésszelet, Kép: Hegyvári Zoltán
Kép: Hegyvári Zoltán

Hozzávalók:

Elkészítés: 

Nos főzzünk, pörögjünk! A szalonnából leszelek vagy 10 vékonyka szeletet, majd fel is kockázom. Egy nagyobb serpenyőben a szalonnákat elkezdem lepirítani – közben pedig egy kicsit megklopfolom a karaj szeleteket. Nem nagyon, csak egy kicsit megtöröm a rostokat. Só, majd lisztben megforgatom a husikat. Amint megpirultak a szalonnák, úgy kiemelem őket a zsírból, majd elősütöm a húsokat. Akkor lesznek jók, ha halvány barna, enyhén kérges felület látható rajtuk.

Sopa Azteca – magyarul azték leves
Az azték leves kb. olyan népszerűségnek örvend, mint nálunk a gulyásleves. Húsimádó barátunk elsőként Pueblában kóstolta, de annyira bejött az illat és ízvilága, hogy itthon is megpróbálta. A végeredmény a család szerint nagyon jó lett – egy igazán tartalmas, ízletes leves került az asztalukra. (Amit nagyon sajnál, hogy elfelejtette az avokádót, ugyanis tálaláskor avokádó csíkokat kellett volna a levesre pakolni, de kiment a fejéből… )

Míg ők sülnek, addig a hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. A húsok elkészülte után a zsiradékban megdinsztelem a hagymát és fokhagymát – fedő alatt. A hagymás alapba mehet majd két kanál szegedi őrölt paprika – amit szépen összedolgozok.

A szabad időben felkarikázom a paprikákat és a paradicsomokat, majd a hagymás, őrölt paprikás alapba beleszórom a felkarikázott paprikákat. Kicsit összeesik, sózok borsozok, jöhet egy kis csípős chili vagy paprika is – majd érkezhetnek a paradicsom karikák is. Fedő, majd párolom a cuccot.

Most már jöhetnek a húsok és a félretett szalonna kockák is. Ezeket is beledobom az alapba – majd fedő alatt párolom az egészet. Azért kóstolgatok, ízesítek – közben pedig készítek egy adag nokedlit is.

A sör már finoman beüt a fejembe, erős is, meg éhes is vagyok. Gyorsan tálalok – gyorsan fotózok, és már lehet is enni. Kicsit előjönnek a menzai élmények – de azért ez sokkal finomabb, mint amit a konyhás nénik elénk pakoltak annó…

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Rekord melegek!

Bár front nem érkezik, a szervezetünket érő terhelés mégis fokozódik. Az átlagosnál több mint 10 fokkal melegebb…

Levél Édesapámnak

Anonim nyílt levelet közölt a The Guardian egy, az édesapját az idősek otthonába kísérő lány tollából. "Múlt…
1 / 1 501

Receptek

OTTHON

Ez az igazi rezsicsökkentés

Duplájára nőhet az energiahatékonysági felújítási költsége annak a mintegy 590 ezer még nem szigetelt panelháznak,…

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…
1 / 348

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!