Facebook hozzászólás
416

Ribizlikrémleves galuskával

Szerintem a ribizli alulértékelt gyümölcs, talán azért, mert megtisztítása, a szárról való eltávoltása kicsit macerás. Adok egy jó tippet, próbáljátok villával lehúzni a szemeket a vékony kis szárakról, sokkal könnyebb úgy, mint kézzel csipegetni a szemeket.

Ribizkekrémleves galuskával, Kép: maxkonyhaja.hu
Kép: maxkonyhaja.hu

Hozzávalók 4 fő részére:
50 dkg ribizli, lehet mirelit is
12-15 dkg cukor
vanília aroma vagy kivonat
2 tojás
1 dl tejföl

Elkészítés:
A ribizlit annyi vízben teszem fel főni, amennyi ellepi. Felforralom, és főzöm 15-20 percet. Leszűröm, és hagyom lecsepegni, de nem passzírozom. A leszűrt levet visszateszem a tűzre, hozzáadom a vaníliát és cukrozom (az össz. cukor 2/3-val). A tojások sárgáját kikeverem a tejföllel. A forrásban lévő levest a hőkiegyenlített tojásos tejföllel behabarom, és beforralom.

A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és rorrásban lévő vízbe szaggatva kifőzöm. A levest lehűtöm, és a galuskákkal tálalom.

Szederleves hidegen
A gyönyörű mélylila, illatos szeder a nyár egyik slágere, már azok körében persze, akik ismerik és szeretik. Szívből ajánlom kipróbálásra, mert csak úgy elszemezgetve is isteni, de levesbe, süteménybe, sőt lekvárnak is csodás!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!