Facebook hozzászólás
7 709

Rongyos leves, ahogy a nagyi tanította

A legegyszerűbb és a legolcsóbb levesek egyike, mégis az egyik legtartalmasabb. Amikor hajfájósak voltunk, a nagyi mindig ezt készítette jó köménymagosan, tojás és liszt nélkül. A rongyos változat már a tojásosan tuningolt variáció, amit a nagyapám is nagyon szerette, mert fickósította…

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál őrölt paprika,
  • köménymag,
  • vegeta, só,bors
  • személyenként 2 tojás,
  • tálaláskor pirított kenyér,
  • joghurt (vagy kevés ecet)
Elkészítés:A köménymagot picit megpirítjuk az olajon, majd hozzátesszük a pirospaprikát,és felöntjük vízzel(kb fél liter). Ízesítjük, majd forráskor belekeverjük a felvert tojásokat és a joghurtot.Tálaláskor pirított zsemle vagy kenyérkockákat adunk mellé.Tipp:Ugye észrevetted, hogy ez nem a „hagyományos” rántott leves, hiszen nincs benne liszt sem. Mégis sűrű lesz rántás nélkül is, a joghurtnak és a tojásnak köszönhetően. Aki szereti, pár csepp ecetet is adhat hozzá tálaláskor.Ha valami inom desszertet is szeretnél mellé, akkor ezt a meggyes, sütés nélküli csodát ajánljuk!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!