Facebook hozzászólás
3 235

Ropogós cukkini rudak – különleges panírban

Rántott cukkinit már bizonyára mindenki készített, de ilyen változatban még biztosan nem. A különlegességét a panírhoz hozzáadott oregáno és a parmezán adja. Ropogósan ajánljuk!

Különleges íze lesz, egy kis csavarral
Különleges íze lesz, egy kis csavarral

Hozzávalók:

1 cukkini
1 bögre kenyérmorzsa
½ bögre parmezán
1-2 tojás
1 kk oregánó

olaj a sütéshez
kevés liszt a panírhoz

Elkészítés:

A cukkinit megtisztítjuk és keskeny rudakra vágjuk (nem sokkal nagyobbra mint a szalmakrumplit). Besózzuk, és kb 2o perc után bepanírozzuk. Az eddig hagyományos liszt+tojás+zsemlemorzsa triót kicsit megvariáljuk. A zsemlemorzsába oregánót és a parmezánt keverünk, és a liszt, tojás sorrend után ugyancsak harmadikként, ebben az „anyagban” forgatjuk meg a rudakat. Forró  olajban kisütjük. Persze van ennél kíméletesebb, egészségesebb módszer is, ha a sütőben, sütőpapírra helyezve sütjük ki. Tegyen mindenki a kedve szerint, mindenesetre a végeredmény fenséges és különleges lesz!

A cukkiniből már számtalan finomságot készítettünk, például rétest, rakottast, de még muffint is.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!