Rozé kacsamell készítése
A kacsamell nemes hús, nem is a legolcsóbbak közül való, érdemes hát pontosan tudnunk, hogyan készítsünk belőle puha, szaftos ételt, és ne kemény, száraz cipőtalpat.
Az elkészítés menete:
A kacsamelleket letisztítjuk, lehártyázzuk, a lelógó esetleges darabkákat eltávolítjuk – vagyis egy-egy szép és formás mellett teszünk a deszkánkra A bőrös oldalt nagyon éles késsel beirdaljuk úgy, hogy azért a húsba ne nagyon vágjunk bele
Serpenyőt teszünk a tűzre, amit klasszul fel is forrósítunk. Nem öntünk bele olajat sem vajat, szárazon dolgozunk
Két darab előkészített kacsamellet teszünk a serpenyőbe, természetesen bőrükkel lefelé. Hagyjuk, hogy szépen süljenek, finoman sercegjenek. Három, maximum négy percig sütjük – közben sózunk és borsozunk is.
Megfordítjuk a húsokat, most a megpirult bőrös felük felülre kerül. Ismét sózunk és borsozunk. Fontos dolog, hogy nem szurkáljuk a melleket, hanem csipesszel dolgozunk! Ismét 3-4 perc a menetidő, de közben már az oldalukat is piríthatjuk a kacsamelleknek.
A sütőnket már beállítottuk 100 C-ra, majd a megsütött húsokat betoljuk a sütőtérbe úgy, hogy teszünk még rájuk egy-egy kocka vajat és rozmaring ágat is. 8-10 percig hagyjuk a megsült melleket, majd kivéve még egy pár percig pihentetjük őket.
Szép, egyenletes szeletekre vágjuk mindet, majd krémes, finom ízvilágú burgonyapürével tálaljuk a nagyérdeműnek ezt a csodálatos ételt.
Hozzászólás zárolva.