Facebook hozzászólás
341

Sajtbonbon

Ennek a meglepetésnek Anyák napján a gourmet anyukák fognak a legjobban örülni, hiszen egy sajtgolyóról van szó, amit a mérete és az ínyencsége miatt bonbonnak hívok. Az elkészítése viszont hihetetlen egyszerű, nem lehet elrontani. Mivel sajtból van azért nem érleld túl sokáig, egy két napot kibír a hűtőben.

Sajtbonbon, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók 12 db sajtbonbonhoz:
75-80 g kecskesajt (én egy keményebb változatot, kecskefetát használtam
100 g natúr krémsajt (pl. Medve, vagy Camping)
100 g darált mák
100 g darált dió
100 g szeletelt mandula
fél csokor snidling
1 evőkanál méz
frissen őrölt bors
Elkészítése:
A fetasajtot áttöröm egy szűrőn, vagy krumplinyomón, majd összekeverem a sajtkrémmel és a pici mézzel és egy kevés borsot őrlök rá.
Most jön a kicsit macerásabb része, de ezzel is gyorsan el lehet készülni. Kicsit bevizezem a kezem, így kevésbé tapad majd a tejes massza a kezemhez. A sindlinget egy konyhaiolló segítségével nagyon apróra felvágom. A sajtból apró golyócskákat formázok, majd mehet rögtön a panírokba, amibe kicsit mozgatni kell, amíg mindenhol szépen befedi. Én most diót, mákot, snidlinget és mandulát használtam, de jó lehet még a pisztácia , vagy az apróbbra tört tökmag is.
Tipp: pirítsd meg a mandulát kicsit száraz serpenyőben, hogy illatosabb, aromásabb legyen, én sajnos elfelejtettem. Kata többi receptje itt.

Epres,rikottás torta – sütés nélkül
A piacokon már megjelent az igazán illatos és zamatos hazai földieper, lassan beindul az eperszezon. Mi ezzel a fantasztikusan egyszerű sütés nélküli tortával indítjuk az epres receptgyűjteményünket. Akár a közelgő Anyák napjára is elkészíthetjük, meglepetésként.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!