Facebook hozzászólás
556

Sajtkrémes csirkemáj

Mindig örülünk, ha csirkemájas receptet kapunk, mert gazdagodik a repertoár, és nem csak resztelt és rántott májat készíthetünk ebből az olcsó, finom alapanyagból.

Sajtkrémes csirkemáj, Kép: Hajós Ágnes
Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók 4 főre:
60 dkg csirkemáj
2 nagy újhagyma a zöldjével együtt
2 gerezd fokhagyma
3 tömlős sajt (ha lehet, lágyabb fajta, összesen 30 dkg)
Só, bors
1 nagy ág rozmaring
3 különböző színű kaliforniai paprika
1 ek olaj + 1 ek vaj
Kb. 1 dl tejszín

Elkészítés:
Az újhagymákat felkarikázzuk, a zöldből félreteszünk egy keveset. A fokhagymát durvára, a paprikákat kockára vágjuk. Az olaj és vaj keverékén közepes lángon keverve pirítani kezdjük a zöldségeket, hozzáadjuk a rozmaringágat. Mikor már színt kaptak és kicsit megpuhultak, egy keveset félreteszünk a díszítéshez, majd hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott májat. Körbepirítjuk, majd belenyomjuk a sajtkrémeket. Megvárjuk, míg felolvadnak, majd kevergetjük még pár percig, míg a májak belseje krémesre sül (ha nem lenne elég szaftos, kevés tejszínnel higítjuk). Megsózzuk, -borsozzuk, még párszor megkeverjük és fogyaszthatjuk is.
Köretnek én párolt kölest adtam, de rizzsel, krumplival vagy simán friss kenyérrel is nagyon finom lehet.

Kapros, tejszínes csirkemáj
Kaprosan, tejszínesen is elkészítheted a májat, nem fogsz csalódni ebben a receptben sem.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!