Sajtkrokett
Sajttal minden jobb, mondják, és ezzel mélyen egyetértek. Ha pedig valaminek a fő alapanyaga a sajt, akkor csakis finom lehet. Ez a krokett bár kissé macerásnak tűnhet, igazából nem az, viszont akár köretnek, akár egy salátával vacsorának isteni.
Hozzávalók:
30 dkg erős ízű sajt (ementáli, cheddar)
2 db tojássárgája
5 evőkanál liszt
2,5 dl tej
1,5 dl tejszín
4 evőkanál vaj
só
fehér bors
a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés:
A vajat lábasban megolvasztjuk. Meghintjük liszttel, egy percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a tejjel, állandó keverés mellett besűrítjük. A besamelbe belekeverjük a reszelt sajtot, hagyjuk elolvadni. Sóval, borssal ízesítjük, kihűtjük. A hideg sajtos masszából diónyi darabokat veszünk, lisztes kézzel hengerré formáljuk, majd bepanírozzuk. Bő, forró olajban sütjük.
Hozzászólás zárolva.