Sajtos brokkolikrémleves
Szeressük meg a brokkolit, mert nagyon egészséges, és nagyon hasznos a szervezetünknek. Gyakorlatilag egész éven át hozzáférhető, nagyon változatosan elkészíthető zöldség.
Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
1 kis vöröshagyma apróra vágva (ha hozzájutunk, legyen salotta hagyma)
2 db sárgarépa lereszelve
60 dkg brokkoli
0,5 liter csirke alaplé vagy húsleves
egy csipet szárított kakukkfű
1 mokkáskanál fokhagyma granulátum
só
bors
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
10 dkg reszelt cheddar sajt
5 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A felmelegített vajon pároljuk a hagymát és a reszelt sárgarépát 3-4 percig. Adjuk hozzá a brokkolit, öntsük fel a húslevessel, majd fűszerezzük a levest. Forraljuk fel, a brokkoli nagyjából 8-10 perc alatt megpuhul. Készítsünk a lisztből és a tejfölből habarást. A kész leves alapot turmixoljuk le, adjuk hozzá a habarást is – így biztosan nem lesz csomós a levesünk -, azzal is pörgessünk rajta párat, majd tegyük vissza a levest a tűzre, rottyantsunk rajta egyet. Víz hozzáadásával állítsuk be a levesünk sűrűségét olyanra, amilyet szeretünk. Ha kell, sózzunk utána. Keverjük bele a reszelt sajtokat, és máris tálalhatunk.
Hozzászólás zárolva.