Sajtos burgonyagombóc
Ami krumpliból van, az számomra csak jó lehet. Amikor először találkoztam ezzel a recepttel, azonnal beleszerettem, és rekord gyorsasággal ki is próbáltam, no és persze nem csalódtam benne.
Hozzávalók:
60 dkg főtt burgonya
15-20 dkg sajt
1 tojás
12-15 dkg liszt
só
bors
őrölt szerecsendió
friss petrezselyem
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, nagy darabokra vágjuk, megfőzzük, leszűrjük. Amikor már nem tűzforró, de még meleg, krumplinyomóval áttörjük. Hűtsük ki! Aztán mehet bele a reszelt sajt, a tojás, a fűszerek, ezekkel keverjük el a masszát, majd adjuk hozzá a liszt kétharmadát. Közismert tény, hogy a krumpli minőségétől függ a burgonyás tésztákban a liszt mennyisége, úgyhogy adagoljuk a lisztet addig, amíg jól formálható, nem ragacsos állagot nem kapunk. Szórjuk bele a petrezselymet, aztán nedves kézzel formáljunk a masszából apró gombócokat (ha csak falatnyiak, szerintem az a gusztusos), hempergessük zsemlemorzsába, süssük szép pirosra forró zsiradékban.
Salátával, mártogatóval, savanyúsággal tökéletes főétel is lehet, de köretnek sem utolsó.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.