Sajtos csiga
Még szilveszterre készítettem el ezt a nagyszerű sajtos csigát. Isteni finom lett, itt-ott megpirultak a szélei, ropogós lett benne a sajt, alig bírtuk megállni, hogy egy ültő helyünkben fel ne faljuk, bár ez elég nagy hiba lett volna, mert nem egy könnyű kis étel, hiszen a sajt és a vaj eléggé megterheli a gyomrot.
Hozzávalók :
50 dkg liszt
25 dkg szobahőmérsékletű vaj
1 csomag sütőpor
2 tojássárga
2 dl tejföl
1 kávéskanál só
Sajtos töltelék:
25 dkg reszelt sajt (jó, ha van benne egy kevés füstölt is)
15 dkg vaj
Elkészítés :
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Kettéosztjuk, és mindkét adagot téglalappá nyújtjuk. Minél vékonyabbra sikerül nyújtanunk a tésztát, annál jobb. A puha vajat alaposan kikeverjük a reszelt sajttal, azt is kettéosztjuk, és megkenjük vele a kinyújtott téglalapokat, melyeket azután szépen feltekerünk, kicsit meg is lapogatjuk. Fóliába csomagoljuk, és fél órácskára hideg helyre tesszük, hogy a vaj megdermedjen benne. Végül a tekercseket 3-4 mm vastagon felszereteljük, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Hozzászólás zárolva.