Sajtos-darált húsos rétes
Van a túrós, a mákos, a káposztás, és a többiek. Rétesből sokan, sokfélét ismernek, de ez a darált húsos változat talán még újdonság. Természetesen kész réteslapokból sütöttük, egy hétköznapi vacsorára. Felejthetetlen!
Hozzávalók:
- 50 deka darált hús
- 50 deka rétestészta
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 deci tejföl
- bors ,só, vegeta ízlés szerint
- 2-3 kanál olaj
- 30 deka kemény sajt
- 2 egész tojás
- 2 deci tej
Elkészítés:
A hagymát apróra szeljük, majd olajon egy kicsit megpirítjuk, és hozzátesszük a darált húst. Együtt tovább dinszteljük és közben tetszés szerint ízesítjük.
Egy közepes tepsi alját vékonyan beolajozzuk, 2 réteslapot belehelyezünk, majd „megkenjük”a dinsztelt hússal. Ráteszünk 1 réteslapot, majd arra a reszelt sajt és tejföl keverékéből egy adag, és meglocsoljuk a tejjel kikevert tojással. Ismét 2 réteslap és újra a darált hús+ a sajtos-tejfölös keverék. A folyamat addig ismétlődik, amíg van a hozzávalókból. Legfelül a 2 réteslapot a tojásos tejjel meglocsoljuk, Előmelegített sütőben 18o fokon kb 4o perc alatt elkészül.
Nem is oly rég, spenóttal töltöttük a réteslapokat, ahogyan azt déli szomszédainktól tanultuk. Kipróbáltad már?
Hozzászólás zárolva.