Facebook hozzászólás
394

Sajtos és kolbászos andalúz fánkok

A spanyol, a katalán, az andalúz konyha mind nagyon izgalmas, mindegyik nagy barátja az apró falatoknak. Ilyen tapa (tapa=falat, tapas= falatok) ez a fánkocska is, amihez csodás paradicsom kompót dukál.

Sajtos, kolbászos falatkák, Kép: maxkonyhaja.hu
Kép: maxkonyhaja.hu

Hozzávalók 5 főre
150 g chorizo
400 g krémsajt (pl.: Philadelphia)
150 gr liszt
1 kiskanál porélesztő
1 tojás
víz
petrezselyem és őrölt kömény
extra szűz olívaolaj, só és bors

Elkészítés:

Elkészítjük a panírt. Először összekeverjük a lisztet az élesztővel, sózzuk és borsozzuk, aztán adagokban hozzáadjuk a vizet folyamatosan kevergetve, amíg megfelelő állaga nem lesz. Hozzáadjuk a tojást, egy csipet köményt, jól elkeverjük és 15 percig állni hagyjuk szobahőmérsékleten. Lehúzzuk a kolbász héját, és apró kockákra vágjuk. majd összekeverjük a krémsajttal és egy kis aprított petrezselyemmel. Két kanál segítségével kis fánkocskákat formázunk belőle, amit megmártunk a panírban, és olívaolajban aranybarnára sütünk. Papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen róla az olaj.

Citromos halkrém vacsorára
Tudtad, hogy ezt az ételt a spanyolok tapasnak hívnák? Hihetetlenül gyorsan elkészíthető ez az előételnek is megfelelő finomság, ami visszaidézi a nyaralások hangulatát, egy gyors halkrém, melyhez biztosan nektek is van otthon minden. Azon túl, hogy örömmel eszünk ilyen finomságokat, egészséges finomságról van szó.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!