Sajtos és kolbászos andalúz fánkok
A spanyol, a katalán, az andalúz konyha mind nagyon izgalmas, mindegyik nagy barátja az apró falatoknak. Ilyen tapa (tapa=falat, tapas= falatok) ez a fánkocska is, amihez csodás paradicsom kompót dukál.
Hozzávalók 5 főre
150 g chorizo
400 g krémsajt (pl.: Philadelphia)
150 gr liszt
1 kiskanál porélesztő
1 tojás
víz
petrezselyem és őrölt kömény
extra szűz olívaolaj, só és bors
Elkészítés:
Elkészítjük a panírt. Először összekeverjük a lisztet az élesztővel, sózzuk és borsozzuk, aztán adagokban hozzáadjuk a vizet folyamatosan kevergetve, amíg megfelelő állaga nem lesz. Hozzáadjuk a tojást, egy csipet köményt, jól elkeverjük és 15 percig állni hagyjuk szobahőmérsékleten. Lehúzzuk a kolbász héját, és apró kockákra vágjuk. majd összekeverjük a krémsajttal és egy kis aprított petrezselyemmel. Két kanál segítségével kis fánkocskákat formázunk belőle, amit megmártunk a panírban, és olívaolajban aranybarnára sütünk. Papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen róla az olaj.
Hozzászólás zárolva.