Sajtos sonka – burgonyás bundában sütve
Bár igazán szép nyárias időnk van, most mégis bundába öltöztettük a sonkát és a sajtot. A gyors vacsora különlegességét a kapros fűszerezés és a burgonyatakaró adta.
Hozzávalók:
tésztához
- 50 deka krumpli
- 12 deka liszt
- 3 deka vaj
- 1 tojás
- 1 kk kapor,
- só, vegeta,
töltelék:
- 20 deka sonka
- 20 deka sajt
panírhoz
- 2 tojás,
- kenyérmorzsa,
- olaj a sütéshez
Elkészítés.
A krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, puhára főzzük, majd pürésítjük. Összekeverjük a liszttel, a tojással, az apróra vagdalt kaporral és a fűszerekkel. Kilisztezett deszkán kinyújtjuk, négyzeteket formálunk belőle, és megtöltjük a sajttal töltött sonkaszeletekkel. ( Arra kell figyelni, hogy mindenhol jól be legyen fedve a töltelék.) Hengeres, vagy gombóc alakúra formáljuk, és tojás, zsemlemorzsa segítségével bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük. Salátával tálaljuk!
(Én füstölt sajttal készítettem, így még pikánsabb lett.)
Tormás reteksaláta is jól illik hozzá!
Hozzászólás zárolva.