Facebook hozzászólás
658

Sajtos stangli

Ünnepek közeledtével mindig kiderül, hogy jó sós rágcsálni valókból sosem elég. Gyorsan össze lehet őket dobni, nagyon népszerűek a vendégek körében, és az ebéd vagy vacsora után a sör vagy a bor mellé el-elfogy egy adag belőle. De ha este filmmaratont tervezel a pároddal, akkor is jól jön néhány darab sós stangli.

Sajtos stangli, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
21 dkg liszt
15 dkg vaj
6 teáskanál tejföl
15 dkg reszelt ementáli sajt

Elkészítés:
A hozzávalókat gyúrjuk össze, nyújtsuk ki kisujjnyi vastagra. Kenjük meg a tetejét felvert tojással, szórjuk meg egy kevés sajttal, de lehet szezámmaggal, köménnyel is, majd derelyevágóval szabdaljuk ujjnyi darabokra. 190 fokon süssük, ha az alja már színt kapott, készen is van.

 

Káposztás-baconos-sajtos palacsinta recept
Ez a gazdag és tápláló palacsinta-változat akár önálló ételként is megállja a helyét. Egy könnyű leves mellé pedig kitűnő ebéd vagy vacsora lehet belőle.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!