Saláta James Bond módra
Néha az a legjobb, ha a főétel mellé tálalt salátát nem bonyolítjuk túl, vagy akár azt is mondhatnám, a legminimalistább szinten tartjuk. Ez a saláta megfelel ennek az iránynak, egy kis zöldsaláta, klasszikus vinaigrette szósszal. Csak semmi flanc, fő az egyszerűség!
Hozzávalók:
1 citrom leve ( 1 egység )
oliva ( 2 egység )
4 cl vodka
madársaláta
1/2 fej radicchio ( vörös cikória )
méz
só és bors
Elkészítés:
A citromot kettévágjuk, majd a levét kifacsarjuk. Egy kisebb üvegbe szűrjük a levet, majd dupla mennyiségű oliva olajat is öntünk az üvegcsébe. Ezt követi a vodka és a méz, majd az üvegre fedőt teszünk, és alaposan összekeverjük a vinaigrette-t. Igen, ezért James Bond, vagyis rázva, nem keverve… Amikor a főételt tálaljuk, akkor az öntettel szépen meglocsoljuk a salátát, sózunk és borsozunk, majd élvezzük az ízeket.
Ajánlatunk egy másik csodás őszi saláta, szőlővel, lilakáposztával. Receptért kattints a képre!
Hozzászólás zárolva.