Saláta vöröskáposztával és szőlővel
A káposzta az egyik legfontosabb vitaminforrás a hideg hónapokban. Ha viszont olyan finomságokkal egészítjük ki, mint az aszalt barack és a szőlő, mennyei étel készíthető belőle azoknak is, akik ódzkodnak a „nyúlkajától”.
Hozzávalók:
1 kisebb fej vöröskáposzta,
15 deka fehér csemegeszőlő,
8 deka aszalt sárgabarack,
1 deci 5 százalékos vörösborecet,
3 szál újhagyma,
4 evőkanál olívaolaj,
1 evőkanál citromlé,
finomra vágott zöldpetrezselyem,
1,5 száraz fehérbor,
6 szem szegfűszeg,
cukor, só, őrölt bors
Elkészítése:
előző este a bort egy edényben felforraljuk a szegfűszegekkel, és az aszalt barackra öntjük. A káposztát vékonyra gyaluljuk, majd 1,5 liter vízben – 1 evőkanál sóval, 1 kiskanál cukorral és a borecettel – körülbelül 10 percig főzzük. Saját levében hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük, és hűtőbe tesszük. Az újhagymákat felkarikázzuk, meglocsoljuk a citromlével. A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk. A sárgabarack páclevét összekeverjük az olívával, picit sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk vele a káposztát, és az egészet összekeverjük. Végül hozzáadjuk a hagymakarikákat, megszórjuk a csíkokra vágott aszalt barackkal, szőlőszemekkel és a zöldpetrezselyemmel.
Hozzászólás zárolva.