Facebook hozzászólás
369

Serpenyős lazac paradicsommal és mentával

Igazi ünnepi finomságot kínálunk, amely akár a karácsonyi menü része is lehet. Persze egy vasárnapi próbafőzés sem árt addig a közkedvelt és egészséges lazacból. Szinte gyerekjáték elkészíteni.

Kép: Illusztráció Pixabay

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 45 dkg lazacfilé bőr nélkül,
  • 0,6 dl narancslé,
  • 20 dkg szeletelt paradicsom,
  • 2 evőkanál apróra vágott friss mentalevél,
  • egy csipet frissen reszelt narancshéj,
  • 2 kávéskanál olívaolaj,
  • a díszítéshez lehűtött narancsgerezdek.

Elkészítés:
A lazacot tűzálló üvegtálba tesszük, és ráöntjük a narancslét. Állni hagyjuk rajta, kb.10 percig. Közben összekeverjük a paradicsomot, a mentát és a reszelt narancshéjat, majd félretesszük.
Az olajat felforrósítjuk egy nagyobb teflon serpenyőben. Hirtelen átsütjük benne a narancsos lazacszeleteket.(Fontos, hogy a lazac belseje is átsüljön. Ez mindkét oldalon 4-4 perc)
Az átsült halat leöntjük a paradicsomos mártással, és narancsszeletekkel díszítjük, majd forrón tálaljuk – a Gyógyító ételek c. szakácskönyv szerint.

További ínyenc falatokért lapozz át erre az oldalra!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!