Sertéscomb almapürével
Mind a német, mind a francia konyhában kedvelt párosítás a sertéscomb és az almapüré, s bár ha számunkra kissé szokatlan is, azért érdemes megpróbálni, talán mi is kedvelői leszünk.
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb
25 dkg almapüré (kapható nálunk is)
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 dl tejföl
3 dkg vaj
2 evőkanál olaj
só, bors
Ekészítés:
A sertéscombot megsózzuk és megborsozzuk. Az olajat túzűlló tálba öntjük, beletesszük a húst, tetejére vajdarabokat tördelünk. Lefedve félig puhára pároljuk. A tálból kivéve felszeleteljük. A hús szaftját elkeverjük a tejföllel. A hússzeleteket bekenjük almapürével, visszarakjuk a tálba, a maradék pürét a szeletek tetején oszlatjuk el. Ráöntjük a tejfölös keveréket, a tetejét meghintjük zsemlemorzsával. Közepesen meleg sütőben puhára pároljuk. Burgonyapüré illik hozzá.
Hozzászólás zárolva.