Sissi híres ibolyafagyija
1867-ben e napon érkezett Budára Sissi, hogy a Mátyás templomban Ferenc Józseffel együtt megkoronázzák. A szertartásra komponálta Liszt Ferenc koronázási miséjét. Ennek emlékére indította ma útjára a Sissi Alapítvány a Sissi csodálatos világa elnevezésű kulturális projektet. Jövőre ünnepeljük Erzsébet magyar királynő születésének 180. évfordulóját. Az alapítvány célja, hogy olyan programsorozatot indítson, amely hozzásegít egymás megértéséhez, Európa egyedülálló kulturális, történelmi, művészeti értékeinek megismeréséhez, megőrzéséhez. A fővédnökséget Habsburg Eilika főhercegné vállalta el.
Hozzávalók:
- 1 marék ibolyavirág
- 12,5 dkg cukor
- kevés tejszín
Elkészítés:
Késsel aprítsd fel a virágokat, tedd tálkába, és add hozzá a cukrot. Körülbelül 60 perc alatt megköt, ekkor tedd a hűtőbe! Ausztriában ma is sok cukrászdában kapható ilyen fagyi vagy parfét. Erzsébet királyné nagyon vigyázott az alakjára, ezért neki nem is tejszínnel, hanem vízzel készítették kedvenc édességét! Kár, hogy az ibolyaszezonnak végre, na de majd jövőre, 2017-ben, amikor születésének 180. évfordulóját ünnepeljük.
Amit a fagyi divatról tudni kell, azt itt elolvashatod, sőt a gödöllői kelyhekről is elárulunk ezt-azt!
Hozzászólás zárolva.