Facebook hozzászólás
529

Sonkás, brokkolis tészta

Van az úgy, hogy az embernek nincs ideje megtervezni a vacsorát – bár a menütervezés nagyon hasznos dolog -, és abból kell gazdálkodni, ami a hűtőben van. Nekem most ez jött ki belőle.

Sonkás, brokkolis tészta, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
50 dkg tészta (spagetti, farfalle,  tagliatelle, fussili)
10 dkg serrano sonka (vagy pármai)
20 dkg parmezán
1 doboz kukoricakonzerv
125 gr Philadelphia krémsajt
3 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
1 fej brokkoli

bors
őrölt rozmaring, oregano és bazsalikom

Elkészítés:
A tésztát al dente, egy másik edényben a brokkolit roppanósra főzzük. Közben olívaolajon megpirítjuk kissé a csíkokra vágott sonkát, hozzáadjuk a fűszereket, a kukoricát, amikor átforrósodott, belekanalazzuk a krémsajtot, olvadásig kevergetjük, majd felöntjük annyi tejszínnel, hogy kellemes állagú szószt kapjunk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A reszelt parmezánból tehetünk a szószba egy keveset, a többit majd a tészta tetejére szórjuk tálaláskor. A brokkolirózsákat utoljára tegyük a mártásba, nehogy összetörjenek. Ekkor kerül sor az összevagdalt petrezselyemre is, ami nemcsak színt, de kellemes ízt is ad a tésztának. A forró mártást összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és már lehet is tálalni, az egész nem több 15 percnél.

Brokkolis, baconös felfújt
Szuper kaja, nemcsak azért, mert finom, hanem mert magában, főételként is fogyasztható, nálunk most rántott csirkemellhez debütált köretként, hidegen is, melegen is isteni. Elkészítése nem macerás, szóval hölgyeim és uraim, engedjék meg, hogy bemutassam a háziasszonyok álmát, a brokkolis, baconös, sajtos felfújtat.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!