Facebook hozzászólás
536

Sonkás, sajtos töltött pulykamell

A pulykahús eléggé száraz, ízben sem jellegzetes húsféle, ám megfelelő fűszerezéssel, a mellé választott kiegészítőkkel remek ételek varázsolhatók belőle.

Sonkával, sajttal töltött pulykamell, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
4 szelet pulykamell
5 dkg reszelt márvány sajt
10 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja
1 ek vaj
2 dl tej
2 dl tejföl
1 tojás
1 ek liszt
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi őrölt szerecsendió

bors

Elkészítés:
A főtt sonkát ledaráljuk, összekeverjük a reszelt Márvány sajttal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. A húst gyengén kiklopfoljuk, a tölteléket rákenjük. Szorosan összegöngyöljük, egyenként alufóliába csomagoljuk, és forrásban lévő vízbe téve a szorosan összezárt csomagokat kb. 30 percig főzzük őket. Közben a vajat felmelegítjük, a lisztet rászórjuk, megfuttatjuk, és a tejjel felöntve simára keverjük, sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, mehet bele a szerecsendió is. Végül a tejföllel simára keverjük. A húst a fóliából kicsomagoljuk, ferde szeletekre vágva a mártással meglocsoljuk. Párolt rizzsel, befőttel tálaljuk.

Pulykakoszorú, az ünnep fénypontja
Felfedezése és kipróbálása óta minden ünnep number one-ja ez a pulykamellből készült étel. Mindegy, hogy karácsony, születésnap vagy házassági évforduló, ez az étel mindig asztalra kerül nálunk, és soha senki nem unja. Variálható aszalt barackkal, akár aszalt áfonya is kerülhet bele, kipróbálhatjátok pulyka helyett csirkével is, de a sok bacont ne hagyjátok el róla!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!