Sonkás, sajtos töltött pulykamell
A pulykahús eléggé száraz, ízben sem jellegzetes húsféle, ám megfelelő fűszerezéssel, a mellé választott kiegészítőkkel remek ételek varázsolhatók belőle.
Hozzávalók:
4 szelet pulykamell
5 dkg reszelt márvány sajt
10 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja
1 ek vaj
2 dl tej
2 dl tejföl
1 tojás
1 ek liszt
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
só
bors
Elkészítés:
A főtt sonkát ledaráljuk, összekeverjük a reszelt Márvány sajttal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. A húst gyengén kiklopfoljuk, a tölteléket rákenjük. Szorosan összegöngyöljük, egyenként alufóliába csomagoljuk, és forrásban lévő vízbe téve a szorosan összezárt csomagokat kb. 30 percig főzzük őket. Közben a vajat felmelegítjük, a lisztet rászórjuk, megfuttatjuk, és a tejjel felöntve simára keverjük, sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, mehet bele a szerecsendió is. Végül a tejföllel simára keverjük. A húst a fóliából kicsomagoljuk, ferde szeletekre vágva a mártással meglocsoljuk. Párolt rizzsel, befőttel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.