Facebook hozzászólás
899

Sonkával, kukoricával töltött hajtovány

Igazi baráti borozáshoz, sörözéshez való recept. Persze langyosan a legfinomabb, de nincs kétségünk a felől, hogy akkor is bombasztikus, amikor már nem meleg.

Sonkás, kukoricás hajtovány, Kép: Fodor Emese
Kép: Fodor Emese

Hozzávalók:

80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
3 dl tej
1 csapott evőkanál só
1 dl étolaj

Töltelék:
30 dkg sonka
2 darab lila hagyma
1 doboz kukorica konzerv
30 dkg reszelt sajt
2 darab fokhagymagerezd
1 doboz nagy tejföl
10 dkg bacon kockára vágva
2 evőkanál tejföl
1 darab tojás

Elkészítés: 

Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. 1 órát kelesztjük. A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a sonka, bacon, hagyma, kukorica, sajt felét, és feltekerjük, mint a bejglit. Háromszögekre elvagdossuk, majd a tetejét megkenjük tojásos tejföllel. A másik tésztát ugyanúgy betöltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben.

Sonkával, sajttal töltött pulykamell
Ez nem a szokványos éttermi recept, a Cordon Bleu, hanem egy sütőben készülő, besameles változat, ajánljuk figyelmetekbe!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!