Sörtésztában sült hal uborkás majonézzel
A magyarok általában kevés halat esznek, úgyhogy nagy örömmel népszerűsítünk minden olyan receptet, ami halas, és ezzel talán több hal fogyasztásra ösztönözzük olvasóinkat.
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg apróhal (én most sprotnihoz jutottam)
20+10 dkg liszt
1 tojás
Kb. 3 dl sör
Só, bors
Kb. 1 l olaj a sütéshez
1 adag majonéz
1 nagy csemege uborka
1 ek friss, aprított kapor
Elkészítés:
Az uborkát nagyon pici kockákra vágjuk, a kaporral együtt a majonézhez keverjük. Pár órára behűtjük.
A halak fejét levágjuk (nem muszáj, akit nem zavar, rajtahagyhatja). A sörtésztához egy edénybe szórjuk a 20 dkg lisztet, beleütjük a tojást, hozzáadunk 1 tk sót és bár tekerésnyi borsot. Folyamatosan keverve hozzáadunk annyi sört, hogy sűrű palacsintatészta-állagot kapjunk.
A másik adag lisztet egy másik tálba szórjuk. A halakat először ebben forgatjuk meg, majd a tésztába mártjuk és bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, forrón fogyasztjuk. Az uborkás majonézzel és rizzsel vagy salátával kínáljuk.
Hozzászólás zárolva.