Spenótkocka
Most, hogy nincs 40 fok bekapcsolhatjuk a sütőt. Ez a mutatós étel hamar készen van és legalább olyan gyorsan el is fogy, ahogy megsül. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
– 2-3 nagy marék spenót
– 2 tojás
– 1 evőkanál rozsliszt (vagy zabliszt)
– kb. 2 evőkanál reszelt parmezán
– kb. 2 evőkanál feta
– kb. 2 evőkanál reszelt gouda/ementáli
– bors
– fokhagyma
A spenótot leszárazzuk, megmossuk és pici olívaolajon megdinszteljük, de csak épp addig, amíg a színe még szép zöld maradt. A tojásokat felverjük, belekevertem a borsot, reszelt fokhagymát, ezután villával beletördeljük a fetát, majd alaposan elvegyítjük benne a többi sajtot és a lisztet is. Legvégül adjuk hozzá a spenótleveleket, ezzel szép egyenletesre keverjük. Sütőpapírral bélelt sütőtálba átöntjük, kb. 1,5 cm magas legyen, és 180 fokon megsütjük. Érdemes ott állni mellette, mert nagyon gyorsan megsül és megbarnul a teteje. Ha megbarnul a teteje, tálaláskor a teteje kerülhet alulra, és íme milyen szép!
Hozzászólás zárolva.