Spenótkrémleves
A krémlevesek gyorsan elkészíthető ételek, változatosan fűszerezhetjük őket és levesgyönggyel a gyerekek is szívesen megeszik. Csak egy turmixgép és fél óra kell, hogy asztalra kerüljön ez a finom spenótkrémleves.
Hozzávalók:
fél kiló spenót
2 dl tejszín
1 szál póréhagyma vagy 2-3 db újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
szerecsendió, só, bors
vaj vagy margarin
betétnek főtt tojás, pirított bacon vagy levesgyöngy
A spenótleveleket leforrázzuk, a hagymát felkarikázzuk és a zsíradékon megpároljuk az fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk. Majd rádobjuk a lecsepegtetett spenótot, felöntjük vízzel, alaplével vagy leves kockával, ami akad. Forraljuk pár percig, majd hozzáadjuk a tejszínt és az egészet leturmixoljuk. A végén reszelünk bele kis szerecsendiót és ha szükséges még sózhatjuk a levest.
Változatos betétekkel tálalhatjuk. A gyerekek általában színes leves gyöngyökkel szeretik, de a nagyobbaknak pirított baconnal is nagyon fog ízleni. Vega vendégeknek tojáskarikával kínálhatjuk.
Hozzászólás zárolva.