Spenótos – gombás lasagne
Pompás vacsorát készítettünk hús nélkül! Örülhetnek a vegetáriánusok és a böjtöt betartók, de nagy sikere lehet szélesebb körben is. Izgalmas gomba-spenót párosítás!
Hozzávalók:
- 50 deka lasagne tészta
- 30 deka megtisztított spenót
- 40 deka gomba
- 3 kanál olaj
- só bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 deci szójatej v növényi tejszín
- 2 kanál liszt,
- szerecsendió
A spenótot megpároljuk, a gombát megdinszteljük . Az olajon ( vagy margarinon) megpirítjuk a lisztet, felöntjük a szójatejjel v. növényi tejszínnel, hozzáadjuk a fokhagymát és belereszelünk egy kevés szerecsendiót.Hőálló edény aljára öntünk az így elkészített besamellből, majd rárakjuk a tésztát, erre a spenótot, ismét a besamellt, a tésztát, a gombát, a besamellt, a tésztát és legvégül a tetejére a besamellt. Én még 1o dkg növényi sajtot a legvégén ráreszelek.
2oo fokon 3o percig sütjük (én a lasagnet amikor sütöm, fóliával letakarom hogy a tészta megpuhuljon). A fóliát akkor veszem le, amikor rárakom a sajtot és 5 percre még visszateszem a sütőbe.
Aki a lasagne-t nem kedveli, az készíthet pitét is a gombából és a spenótból!
Hozzászólás zárolva.