Facebook hozzászólás
1 438

Spenótos, krémsajtos tekercs

A spenótos tekercs nagyon látványos eleme egy partira terített asztalnak, vagy a húsvéti vacsora asztalnak, érdemes rászánni az időt, megéri.

 

Spenótos lazacos tekercs, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
40 dkg fagyasztott spenót felengedve
2 szál újhagyma apróra vágva
5 tojás szétválasztva
2 evőkanál liszt
1 késhegynyi sütőpor
1 csipet őrölt szerecsendió
fél teáskanál só
bors
20 dkg natúr krémsajt
1 citrom héja
20 dkg füstölt lazac

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Tegyük egy tálba a spenótot, az újhagymát, a tojások sárgáját, a sütőporral elkevert lisztet, a sót és a fűszereket. Keverjük el alaposan. Egy másik tálban verjük fel a fehérjéket kemény habbá, majd forgassuk bele gyengéden a spenótos keverékbe. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét egyengessük el, majd süssük 20 percig. Közben keverjük el a krémsajtot a citromhéjjal és a lazac darabokkal. Amikor a spenótos piskóta megsült, nedves konyharuhára borítjuk, szorosan felcsavarjuk, és így hagyjuk kihűlni. Amint kihűlt, óvatosan kigöngyöljük, megkenjük a lazacos krémsajttal, végül újra felcsavarjuk. Két ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, úgy szervírozzuk.

Pupusa
Gyors vacsorának, otthoni tízórainak vagy uzsonnának, vasárnapi brunch-hoz is kiváló, nagyjából percek alatt elkészül, és nagyon finom. Salvador nemzeti eledele állítólag, nevét pupúszának ejtik, és biztos vagyok benne, hogy arrafelé még az enyémnél is finomabbat – és szebbet! – készítenek, de én a sajátommal is nagyon elégedett voltam.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!