Spenótos rizottó
Még mindig akadt a kamrában egy kis sprnót a kertből. Rizzsel még nem próbáltam, nekiláttam hát egy egyszerű rizottónak és ez a remek recept kerekedett belőle. Akár előfőzött rizzsel is elkészíthető, laktató és finom.
Hozzávalók:
2 marék spenótlevél
10 dkg sonka (vagy bacon)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt sajt
2 bögre rizs
olivaolaj
só, bors
leveskocka
fél deci tejszín
A hagymát kiskockára vágjuk és a fokhagymával, amit vékonyra karikáztunk az olajon üvegesre pároljuk. Ha baconnel dolgozunk a hagyma előtt, ha sokával a hagyma után dobjuk a kockákat a serpenyőbe. A spenótot mossuk meg és fonnyasszuk meg a hagymán, sózzuk, borsozzuk az ételt. Máris mehet bele a rizs, amit kicist átpirítunk majd felengedünk egy kevés leveskockából készült levessel. A levest addig pároljuk el és adagoljuk újra, ameddig a rizs meg nem puhult. Az utolsó adag már ne leves, hanem tejszín legyen. Ettől krémesebb lesz az étel. A meleg rizottóhoz keverjük hozzá a reszelt sajtot.
Hozzászólás zárolva.