Facebook hozzászólás
903

Spenótos túrótorta

Spenót, túró, tojás, ezek mind a húsvéthoz kapcsolható alapanyagok. Igazi vendégváró finomságot ajánlok, előre is elkészíthető, hiszen hidegen is nagyon finom.

Spenótos túrótorta, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta kétharmada
25 dkg túró
30 dkg friss spenót
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
3 dkg vaj

Elkészítés:
A spenótot megmostam, konyharuhára terítettem és leszárogattam. A vajat felforrósítottam, és a spenótleveleket megfonnyasztottam rajta, majd rányomtam a fokhagymát, sóztam és borsoztam. Félretettem, hagytam kihűlni. A tésztából kiszabtam egy akkora darabot, hogy egy 18 cm-es tortaformát kibélelhessek vele úgy, hogy pereme is legyen. Belenyomkodtam a formába, majd az időközben kihült spenótot összekevertem az áttört túróval, a tojással, és a tésztafészekbe öntöttem. 200 fokos sütőben 40 percig sült.

Kaszinótojás
A hidegtálak elengedhetetlen tartozéka a jó kaszinótojás, amit nem is olyan nehéz elkészíteni. Nem lesz olyan, mintha profi hidegkonyhán készült volna, mert lehet, hogy még annál is finomabb lesz!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!