Strandkaja otthon? Na ná!
Igen, tudjuk, a hekk nem balatoni hal. De mit csináljunk, ha egyszer ez az egyik legnépszerűbb balatoni strandkaja, és mi imádjuk? Otthon is elkészíthetjük, sőt, nem feltétlenül kell olajban tocsognia sem…
Hozzávalók:
fagyasztott, vagy friss hekk
Elkészítés:
A fagyasztott heket felolvastjuk, beirdaljuk, a hasát felvágjuk. Besózzuk alaposan, majd paprikás lisztben megforgatjuk. Olajsprayvel lefújjuk a belisztezett darabokat, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. Süthetünk mellette steak burgonyát is (ennek fagyasztottnak kell lennie, a friss burgonyának jóval több idő kell, míg megsül), azt az utolsó 10 percben tegyük a hal mellé.
Törekedjünk arra, hogy minél több halat fogyasszunk, jót tesz az egészségünknek. Ez a csodásan kinéző halfilé ráadásul zöldség ágyon pihen, duplán egészséges. Receptért kattints a képre!
Hozzászólás zárolva.