Sült brokkoli gombával – egy könnyed nyári vacsora
A brokkoli jó a szívnek, fogyasztása helyreállíthatja ereink diabétesz okozta károsodását, csökkenti a szívproblémák és a stroke kockázatát. Most erdei gombával együtt készítettünk belőle egy gyors egytálételt.
Hozzávalók:
- 1 kiló brokkoli,
- 20 deka erdeigomba-keverék,
- 1 szál póréhagyma,
- 20 deka vaj,
- 10 deka liszt,
- 8 deci tej,
- 30 deka reszelt sajt,
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió.
Elkészítése: a brokkolit enyhén sós vízben megpároljuk, majd a feldarabolt póréhagymával és gombával serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Besamelmártást készítünk: vajon lisztet pirítunk, felöntjük tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A zöldségeket tepsibe helyezzük, ráöntjük a besamelmártást, a tetejét pedig reszelt sajttal megszórjuk. 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás zárolva.