Facebook hozzászólás
416

Sült hús almás tormával és köményes burgonyával

Egy jó receptért általában nem kell a szomszédba menni, de most mégis átugrottunk a sógorokhoz, hogy egy remek  ebédet főzzünk. Az összetevők számunkra sem ismeretlenek, de valahogy mégis sajátosan stájeres ízvilága lett a mai zöldséges húsételünknek.

Kép: sajtóanyag
  • 3 sárgarépa
  • 25 deka zeller
  • 1 póréhagyma
  • 50 deka sovány sertésnyak és borda (kicsontozott)
  • borókabogyó és bors
  • 3 kakukkfű
  • 4-5 Stiele petrezselyem
  • 75 deka burgonya
  • só, bors, cukor
  • 1 torma (kb. 25 g)
  • 1 alma, 2 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál olvasztott vaj, kömény

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk és megmossuk. A 2 sárgarépát, a zeller felét és a póréhagymát apróra vágjuk. Kb. 2 liter vízben elkezdjük főzni. A húst megmossuk, majd a fűszerekkel, fokhagymával és a gyógynövényekkel együtt a zöldségekhez adjuk, lefedjük és 1,5 órán át főzzük. Meghámozzuk, megmossuk és felnégyeljük a burgonyát. Forrásban lévő vízbe rakjuk kb. 20 percre. Kb. 1 liter húslevest leszűrünk, felforraljuk és a felét főni hagyjuk. A tormát és az almát meghámozzuk, majd apróra reszeljük és összekeverjük a citromlével. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.

A maradék zöldséget vékony csíkokra vágjuk, hozzáadunk annyi húslevest, hogy elfedje őket, majd 5-7 percig forraljuk.A burgonyákat leöntjük és a forró olvasztott vajjal megpirítjuk. Sóval és köménnyel ízesítjük. A húst vékonyan felszeleteljük és a zöldségcsíkokkal és az alappal tálaljuk. A köményes burgonyával és az almás tormával gazdagítjuk.

Egy isteni almás-káposztás salátáért kattints ide!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!