Sült paprikakrémleves
Először egy jó nevű balatoni étteremben kóstoltam ezt a levest. Forró nyár volt, a leves pedig hűsítően hideg. Igazi felüdülés volt. Ámde miért ne ehetnénk ilyen finomságot télen is, melegen? Semmi akadálya nincs ennek a verziónak sem.
Hozzávalók:
1 kg kápia paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter zöldség alaplé
2 dl tejszín
olaj
só
bors
Worchester szósz
chili olaj
Elkészítés:
A paprikákat sütőpapírral bélelt tepsibe ültettem, és magas hőmérsékleten megsütöttem úgy, hogy a héjuk fekete hólyagosra égjen-süljön. Még melegen nylon zacskóba tettem mindet, és saját gőzüktől a héjuk elvált a húsuktól, így könnyű volt meghámozni őket. 3 evőkanál olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát, rádobtam a paprikát, pároltam néhány percig együtt őket, majd felöntöttem az alaplével. Felforraltam a levest, közben sóztam, borsoztam, adtam hozzá 2 teáskanál Worchester szószt, két mokkáskanál chili olajat. Nem kell, hogy vad erős legyen, épp csak legyen egy kis csípős mellékíze a levesnek. Felöntöttem a tejszínnel, majd leturmixoltam az egészet. Kellett még egy kis utánsózás, egy gondolatnyi cukor, és már készen is volt ez a fantasztikus ízű leves.
Hozzászólás zárolva.