Sült rizs csicseriborsóval és spenóttal
Időnként meglepődöm, hogy hihetetlenül egyszerű hozzávalók társításával milyen remek ételek varázsolhatók a tányérba. Így jártam most is, amikor szembe jött velem egy recept, azt mondja: csicseri, rizs és spenót. Hm. Kicsit variáltam rajta, kipróbáltam beleszerettem.
Hozzávalók:
1 evőkanál olaj
2 fokhagymagerezd összenyomva
2 teáskanál közepesen erős curry paszta
25 dkg jázmin rizs
400 ml zöldség alaplé
40 dkg csicseriborsó (konzerv is megfelel)
2 marék bébispenót
néhány szem kesudió
Elkészítés:
Az olajon kicsit megpirítjuk a curry pasztát és a fokhagymát, majd rádobjuk a rizst, felöntjük az alaplével, és egy kevés sóval fűszerezve puhára főzzük a rizst. Ha elkészült, hozzáadjuk a leszűrt, leöblített csicseriborsót, átkeverjük, beletesszük a spenótot, ami az edényben lévő hőtől pillanatok alatt megfonnyad. Az előzőleg szárazon megpirított kesudiót durvára vágja a tetejére szórjuk.
Hozzászólás zárolva.