Sütőtök leves
Ősz végétől kezdve egész kora tavaszik megtalálhatjuk a piacon a sütőtököt. Válasszunk akár kanadait, akár nagydobosi magyart, csodálatos süteményeket, tortákat, sőt, leveseket is készíthetünk belőlük. Olyan gyönyörű színe van, hogy attól mindenkinek jó kedve lesz.
Hozzávalók:
1 kg sütőtök
1-2 szem burgonya
2,5 dl habtejszín
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
só
bors
1,5 l csirke alaplé
Elkészítés:
A hagymát 2-3 evőkanál olíva olajon megdinszteljük, majd a tököt és a burgonyát nagyjából egyforma kockákra vágjuk, rátesszük a hagymára, és felöntjük annyi alaplével, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk. Természetesen készíthetjük alaplé hiányában vízzel is, de sokkal jobb az alaplé. Ha a tök és a krumpli puha, egy merülő mixerrel pépesítjük, végül hozzáöntjük a tejszínt. Azzal már csak egyet rottyantunk rajta, ha esetleg túl sűrű lenne a levesünk, higíthatjuk egy kevés vízzel. Tálaláskor adhatunk hozzá pirított tökmagot, a hagyományos krutonnal is finom, de én a legjobban pirított bacon chipsszel szeretem.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.